Vår fantastiska personal

Mathilda,
grundare och ägare av dagis

Hej! 
Jag heter Mathilda och det är jag som driver 
Hisingens Hunddagis.
Jag har alltid älskat djur och speceillt hundar. och hästar.
Jag har två hundar som heter Edgar och Frank.
Frank är en Cavalier king charles spaniel och Edgar är en blandras från Spanien.
Jag och min man har också två hästar som heter Gia och Hailey, vi är allihopa i stallet och hänger mycket och ofta. Bra miljöträning för våra hundar :)

För mig så är djur terapi, varje dag som man kommer till jobbet så blir man överröst med kärlek och man känner sig otroligt glad och nöjd inombords varje dag!
För mig var det otroligt viktigt att öppna ett dagis där hundarna fick gå i flock och inte sitta instängda och ensamma. Mer om detta kan du läsa under "om oss".
Jag är ute mycket och länge i skogen med mina hundar och de är såklart även med mig eller min man Anton på dagis varje dag.
Vi älskar att träna nosework, busa i skogen och att göra parkour med hundarna. 
Vi har en sommarstuga ute i skogen som vi gärna är i så ofta det går, där springer hundarna fritt och lever livet. 

Jag har en dröm om att börja utbilda mig till hundbeteendevetare eller hundfysioterapeut inom de närmsta året och sedan kunna föreläsa och erbjuda konsultationer med ägare. Nästa steg blir nog däremot att öppna upp ett hundpensionat! 
Jag har många planer inför framtiden och ser fram emot att utveckla företaget och mig själv vidare. 
En av mina drömmar har redan gått i uppfyllelse - vi har nu öppnat upp 2 hunddagis!

Mina utbildningar och erfarenheter:

- Gått utbildningen Hunddagisföreståndare genom hundteknik
- Utbildning första hjälpen för hund
- Föreläsning Hundar i flock
- Föreläsning Hundens språk och beteende
- Föreläsning Stressade hundar
- Föreläsning 100% REKO
- Arbetat som volontär på hundshelter i Spanien
- Arbetar ideellt som kontaktperson och jourhemsansvarig för föreningen Klaras Dogrescue
- Innan jag öppnade hunddagis så var jag dagmatte åt många olika hundar i flera år


Om du vill nå mig så finns jag främst på vårt dagis i Backa men ibland även i Kyrkbyn. Du når mig lättast via mail och jag svarar så fort jag kan på hisingenshunddagis@gmail.com

SARA, Platschef Kyrkbyn

Jag heter Sara och har jobbat på Hisingens Hunddagis sedan maj 2017.
Jag började med att arbetsträna här efter en längre tids sjukskrivning. Relationen med djur har varit viktig för mig sen unga år och det blev ännu mer påtagligt under min period som sjukskriven. Att få möjligheten att faktiskt jobba med djur är för mig helt fantastiskt. Jag längtar till jobbet varje dag!
Dagarna är fyllda med kärlek, bus och mys.
Att hisingens hunddagis är boxfritt är helt i linje medmina värderingar kring djurhållning. Hundarna får fördriva dagarna på det mest naturliga sättet, i flock! Jag har själv ingen egen hund men det står högst upp på önskelistan inför kommande året.
Förutom hundar är jag intresserad av skidåkning, hästar, musik och gött häng med vänner.
Jag arbetar på vårt dagis i Kyrkbyn!
Det är mig ni skall prata med på dagiset i kyrkbyn om ni har frågor kring något.

Caroline, platschef brunnsbo

Hej! Jag heter Caroline och är 24 år gammal. Jag började på Hisingens hunddagis som praktikant efter att jag vart långtidssjukskriven och jag kunde inte trivas bättre! Sedan barnsben har mitt hjärta klappat lite extra för djur och att jobba med djur och framförallt hundar har länge varit en dröm för mig. En trevlig, respektfull stämning på jobbet är väldigt viktigt för mig och med tanke på att vi har hand om så många olika individer som lever i flock gör att detta jobbet är både intressant och roligt
Med Goa kollegor och glada hundar gör det att man går till jobbet med ett leende på läpparna varje dag! Såklart äger jag själv en äldre shetland sheepdog hane på 11 år och har även en häst sedan 10 år tillbaka. Djuren tar den mesta av min tid men kärleken man får tillbaka gör det helt klart värt det! 
Jag arbetar på vårt dagis i Brunnsbo!
Det är mig ni skall prata med på dagiset i brunnsbo om ni har frågor kring något.

Anton

Hej! Jag heter Anton. Jag är gift med Mathilda som är chef för dagiset och har därför varit med sedan starten av hunddagiset. Jag har två egna hundar; Frank, en Cavalier på 5 år och Edgar, 4 år som tidigare varit gatuhund i Spanien. På fritiden är jag mycket i skogen med hundarna, i stallet med vår häst eller på landet i min sommarstuga. Mitt intresse för hundar började för ett par år sedan och har bara växt sedan dess. Mina egna hundar tar upp mycket av min tid men det är det värt!

Jag älskar hundar därför att de är individer med väldigt mycket personlighet och behandlar man dem med kärlek så får man massa kärlek tillbaka! Därför passar det utmärkt med boxfritt så att vi kan lära känna varje individ och se till att varje hund kan få sina behov tillfredsställda.
På jobbet kommer vi i personalen alltid bra överens och samarbetar bra eftersom vi alla har intresset för hundar gemensamt. 
Jag arbetar på vårt dagis i Kyrkbyn!

Rosita

Hej, mitt namn är Rosita och jag är 21 år gammal. Jag var praktikant på Hisingens Hunddagis ett bra tag och är nu äntligen anställd!
Jag trivs jättebra här, trivs bra med mina kollegor och såklart alla fina                               hundar som jag får träffa här på jobbet.
Jag har alltid haft ett intresse för hundar och bor med en familj som har en hund. Jag brukade gå ut med mina grannars hundar i området jag bodde i och hjälpte till med att passa dom ibland när det behövdes, därav växte mitt intressen ännu mer för hundar.
Jag arbetar på vårt dagis i Backa och i Kyrkbyn!

MONICA

Hej, jag heter Monica och är 30 år. Började på Hisingens hunddagis i september 2018 efter en långtidssjukskrivning. I Mars 2019 blev jag äntligen anställd! 
Jag har i dagsläget själv inga djur, därför är det så underbart att komma till jobbet och få mysa med alla dom små liven. Jag hoppas att inom en snar framtid ha en egen lite vovve.
Bra kollegor är väldigt viktigt för mig, så jag känner verkligen att jag har hittat hem. Har alltid haft en kärlek till djur, men speciellt hundar har växt fram mer och mer dom senaste åren. Så när jag såg att det fanns dagis för hundar, så var ingen gladare än jag!
Jag arbetar på vårt dagis i Brunnsbo!

SOFIE, TIMVIKARIE

Hej!
Jag heter Sofie, är 34 år och har en rescuehund, Mynta 3,5 år från Spanien. Min fritid spenderar jag mest med henne, på äventyr i skogen eller tränar nosework och busar. Jag har precis avslutat min utbildning, Arbeta med hund, på Göteborgs folkhögskola där jag utbildade mig till hunddagisföreståndare och det var så jag hamnade på Hisingens hunddagis. Jag gjorde min praktik där och hade turen att det behövdes timvikarier. Trivdes otroligt bra under min praktikperiod och det ska bli så kul att få jobba med den fantastiska och trevliga personalen på Hisingens hunddagis och såklart med alla goa vovvar.
Jag är även certifierad instruktör för SNWK (svenska nose work klubben), och tränar en del NW med min egen hund. Vi hoppas på att kunna börja tävla någon gång under det kommande året.
Jag är en omhändertagande människa som alltid älskat djur men att mitt intresse för hundar var så stort visste jag inte förens jag åtog mig att passa en bekants hund i ett halvår och där och då öppnades en helt ny väld för mig. Tidigare har jag jobbat med barn och inom LSS.
Att få jobba med detta och ägna mitt liv åt dessa små liven har blivit min största dröm och det gör mig så lycklig att det är svårt att förstå att jag nu lever i den drömmen.
Jag arbetar på vårt dagis i Brunnsbo och i Kyrkbyn vid behov

josefine, timvikarie

Hej! Jag heter Josefine och är 26år gammal. Min stora passion här i livet har alltid vart djur speciellt hundar, själv har jag tre papillon på 11, 6 och 2år. På fritiden spenderar jag mycket tid med mina hundar vi brukar ta långa skogspromenader, köra nosework, joggingturer, åka och bada när vädret tillåter m.m.
Hade min praktik här på Hisingens hunddagis när jag gick min utbildning som Noseworkinstruktör. Trivdes väldigt bra och hade turen att de sökte timanställda medan jag hade min praktik och på den vägen är det. Tycker det är en väldigt rolig och givande arbetsplats med underbara hundar och kollegor.

Jag arbetar på vårt dagis i Brunnsbo!

jens, Timvikarie

Mitt namn är Jens och en av mina stora intressen är just djur; specifikt hundar. Har två egna små blandraser, Leia är 9 år gammal och blandning av Kinesisk Nakenhund och King Charles Cavalier. Molly är 5 år gammal och blandning av Chihuahua, Dvärgpinscher och Jack Russell.
Växte upp med katter men när jag skaffade min första hund så började mitt hundintresse och det har bara växt med åren.
Gick en utbildning under våren 2018 i att arbeta med hund och i samband med det hade jag praktik hos Hisingens Hunddagis och efter det blev jag timanställd.
Det är aldrig tråkigt på jobbet och det är alltid roligt att jobba på dagiset, att det är boxfritt tycker jag är hur bra som helst och precis så det ska vara tycker jag.
Genom åren har jag lärt mig att jag naturligt har enkelt för att kommunicera och arbeta med hundar; att spendera dagarna med hundar är det bästa som finns.
Förutom mitt hundintresse så håller jag också på med film, måleri och skrivande.

Jag arbetar oftast på dagiset i Kyrkbyn men hoppar också in i Brunnsbo när det behövs.


Visste du att personalen på dagis regelbundet går på föreläsningar? 
Vi älskar att gå på föreläsningar om hund!
Vi har till exempel haft föreläsare hos oss som föreläst om:
Stress hos hund
Flockhantering
Hundens språk och beteende

100 % REKO

Vi har även gått en första hjälpen kurs för hund där vi fått lära oss om hur vi lägger förband, hjärtlungräddning osv